نکات مهم در هنگام خرید سفره بهداشتی و مناسب

این روزها وقتی برای خرید به بازار بزرگ شهر سری می‌زنیم، در میان راه، دست‌فروشانی را می‌بینیم که انواع و اقسام سفره‌های پلاستیکی را در دست داشته و از مقاومت و ضدلک بودن آن می گویند…

کدام سفره بهداشتی‌تر است

سفره، میان خانواده‌های ایرانی یکی از ملزومات پرمصرفی است که چون روزانه و به دفعات استفاده می شود باید به بهداشت آن رسیدگی شود. 
سفره جنس‌های مختلف حصیری، پارچه‌ای، پلاستیکی و انواع نایلونی یک‌بارمصرف دارد که انواع پلاستیکی آن به دلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی از کف زمین در اولویت قرار دارد که البته باید هنگام خرید، استفاده و نگهداری از آن نکاتی را رعایت کرد. 
هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را که از مواد نو تهیه شده یعنی فاقد بوی نامطبوع و ذرات ریز پراکنده سیاه رنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید. 
از خرید سفره‏های پشت کرک‏دار که گرد و خاک و آلودگی کف زمین را به خود می گیرد، انواعی که نقوش برجسته داشته و آلودگی ها را در خود نگه می دارد و سفره‌هایی که پشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است خودداری کنید. 
پس از خوردن غذا سطح سفره را با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی که سطح سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنید. در صورتی که سفره به‌واسطه مواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شده باشد باید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید و در آفتاب خشک کنید. 
برخی افراد سفره را به صورت لوله‌ای تا می‌کنند. با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده‏ با سطح داخلی تماس پیدا کرده و آلوده می شود. باید ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید.

 

اهمیت بهداشت سفره

 سفره یک‌بارمصرف، خوب و بد دارد 


استفاده از سفره‌های نایلونی یک‌بارمصرف برای مراسم مهمانی و پیک نیک گزینه مناسبی است. 
سفره های یک‌بارمصرف موجود در بازار دو نوع تک لایه از جنس پلی اتیلن و دولایه از جنس پلی اتیلن و کاغذ هستند که اگر دارای نام و نشان کارخانه تولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند معمولا برای سلامت آسیب زا نخواهند بود. 
اما باید بدانیدآن دسته از سفره هایی که مرکب نقوش سطح آن به آسانی و با سایش دست جدا و دست را رنگی می کند می تواند براحتی به مواد غذایی نیز انتقال یافته و بخصوص در تماس با نان داغ به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن سریع تر شروع به فعل و انفعالات مضر شیمیایی کند. 
مرکب چاپ سفره های یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند که در صورت تجمیع درازمدت در بدن می توانند باعث بروز بیماری ها و مشکلات عدیده ای در مصرف کننده شود. 
اما آیا می توان برای حمل نان از سفره های یکبار مصرف سفیدرنگ که بدون نقش و نگار رنگی باشد استفاده کرد؟ به گفته صاحب نظران، برای تولید سفره های یکبار مصرف، کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبار مصرف تولید می شود که کربنات آن می تواند به بروز مشکلاتی در معده منجر شده و عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر داشته باشد. 
در نتیجه بهتر است از سفره های یک‌بارمصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنید و برای حمل نان از سفره‌هایی که لایه محافظ پارچه‌ای دارند استفاده کنید.

برگرفته از: مجله تفریحی


date_range ۱۳۹۶/۰۹/۱۸، ۱۰:۴۵:۱۵       visibility 349